Digital

Succé för Sanofis patientutbildning om atopisk dermatit på Doktorn.com

2022/06/23

Informativa filmer i syfte att utbilda patienterna kring hudsjukdomen atopisk dermatit. Det lade grunden till Doktorn.coms senaste satsning patientutbildningar och sedan kampanjstarten har över 1 100 personer sett filmerna.

Förutom filmer kompletteras utbildningen med artiklar och enkäter, något som ger patienten möjlighet att ta till sig informationen på flera sätt och även chans att reflektera över vad hen har lärt sig. Hittills har sidan med patientutbildningen om atopisk dermatit haft över 27 000 besökare, varav över 1 100 personer har sett någon av filmerna.

Patientutbildningen om atopisk dermatit har producerats genom ovillkorligt ekonomiskt stöd från Sanofi.

– Vi har valt att samarbeta med Add Health Media för deras kreativitet, nytänkande och professionaliteten hos både deras personal och i deras leveranser. Vi hade ett behov att nå ut till människor som är drabbade av atopisk dermatit för att öka och stärka deras kunskap om sjukdomen, vilka behandlingar som finns och hur man kan nå det allra bästa individuella resultatet med en optimal sjukdomskontroll. Alla som vill lära sig mer kan i det här nya formatet inhämta kunskap via korta videor – vilket vi tror är ett mer lockade alternativ till att lära sig nytt, än traditionella utbildningar med enbart text. Vi är väldigt nöjda och stolta över vårt samarbete med Add Health Media, säger Carolina Kiesel, stakeholder Engagement Manager – Immunology Specialty Care på Sanofi.

Patientutbildningen om atopisk dermatit är uppdelad i tre delar. I de två första filmerna berättar hudläkare Josefin Lysell om sjukdomen och hur behandlingstrappan ser ut och i den tredje filmen får vi ta del av en patientberättelse. Syftet med patientutbildningen är att stärka patientens kunskap om den egna sjukdomen med hjälp av korta och informativa filmer.

– Vi har länge vetat att rörligt material är något som vi vill satsa mer på, därför har det varit oerhört roligt att få ta fram den här patientutbildningen i samarbete med Sanofi. Det har utmanat oss både kreativt och affärsmässigt. Vi tror även att film är ett tacksamt format för besökaren, man kan se filmen exempelvis i väntan på bussen. Särskilt kul är det förstås att se de fina siffrorna, det är ett kvitto på att informationen når fram och att vi kan hjälpa patienterna till ökad sjukdomskunskap, säger Lisa Miksell, Nordic Sales & Marketing Director på Add Health Media.

Om Doktorn.com
Doktorn.com är ledande inom hälsoinformation till allmänhet och patienter där man har som mål att öka kunskapen inom hälsa, sjukdomar och välbefinnande. Det pågår samarbeten med myndigheter och life science-företag för att nå ut med viktig information inom olika sjukdomsområden samt att data samlas in via enkätundersökningar för att se hur kunskap och beteendeförändringar sker inom hälso- och sjukdomsområdet.

För mer information:
Lisa Miksell, Nordic Sales & Marketing Director Add Health Media
[email protected], 070-144 54 24

Se patientutbildningen om atopisk dermatit här

Relaterade nyheter

Add Health Media investerar i medicinsk träningsapp för kroniskt sjuka

Start up-företaget Vitala har i samarbete med vården utvecklat en medicinsk träningsapp som ska kunna förskrivas av läkare. Grundarna är bröderna Aasa som nu tar…