Vår vision

Vi skall bli det ledande Nordiska privata mediebolaget som kommunicerar hälsa med vetenskapligt fokus till allmänheten och hälso- och sjukvårdspersonal.

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.

I kunskapens tjänst sedan 1999

Add Health Media som från början gick under namnet Erlandsson & Bloom AB grundades 1999 av Göran Erlandsson och Johan Bloom. Företaget har alltid haft patienten i fokus oavsett om det gäller att utbilda läkare för att hjälpa patienter bättre eller ge högkvalitativ men lättförståelig information till de som vill veta mer om sin sjukdom. I samarbete med vården och patienter har flera olika tjänster utvecklats och avvecklats under åren för att stötta människor att öka sin kunskap och motivation kring sin hälsa. Idag har Add Health Media tjänsterna Doktorn.com och Doktorn väntrums-TV som når allmänheten. Genom plattformen PraktiskMedicin.se, samt via förvärvet av Pharma Industry Publishing 2022 och dess plattformar, OnkologiiSverige.se och NeurologiiSverige.se når vi ut till såväl en bred bas av vårdpersonal samt specifika specialistsegment. I förvärvet ingår tjänster under varumärket Pharma Industry där vi nu även når ut specifikt till Life Science sektorn med nyheter, utbildingar och jobbsökar sajt. De flesta av tjänsterna är dominerande inom sin kategori och finns delvis i alla Nordiska länder.

Där patient och konsument möter vård och vårdpersonal

Efter ett tiotal år såg den digitala satsningen sitt ljus och flaggskeppet DOKTORN.com lanserades, en sajt som täcker kärnområdena medicin, hälsa och välbefinnande och har en skolmedicinsk inriktning. Genom åren har miljoner svenskar besökt sajten för att få råd och tips, fördjupa sig eller bara inspireras och öka kunskapen inom medicin och hälsa. Med en stor dominans på den patient- och konsumentmässiga sidan tog Add Health Media beslutet att förvärva Praktisk Medicin för att ha en stark plattform även mot vårdpersonal. Praktisk medicin skapades av vårdpersonal för vårdpersonal för snart 50 år sedan och är idag en av de mest använda informationskällorna för läkare och annan vårdpersonal. Idag är alla delar av verksamheten som rör konsument och patient inordnad under varumärket DOKTORN. De delar som rör vårdpersonal har utökats från att enbart gå in under varumärket Praktisk Medicin, till att även inkludera Onkologi i Sverige och Neurologi i Sverige med såväl tryckta magasin som digitala plattformar.

Med en fot i det digitala

Idag bygger en del av verksamheten på väntrums-TV i väntrummen. Med de digitala plattformarna DOKTORN.com och Praktiskmedicin.se samt den digitala byrån som förvärvades under 2019 byggs också en stark digital portfölj för framtiden. Där effektiva, kreativa och säkra digitala lösningar och kunskap inom exempelvis SEO och andra tekniska nyckelområden efterfrågas kan Add Health Media nu möta även den efterfrågan.

Öka människors kunskap kring medicin och hälsa

Genom åren har bolaget utvecklats och växt både organiskt men också genom strategiska förvärv: Eurocast (2007), Nordisk Väntrums-TV (2012), Three Doctors (2017), Occident (2019), Pharma Industry Publishing (2022) och Health Amplify (2023).Mellan 2016 och fram till 2021 har vi även gjort strategiska investeringar i e-hälsobolag i start up-fas. Dessa investeringar ligger nu under vårt moderbolag Curus (se Curus.se) där investeringarna fortsätter under ledning av Johan Bloom, grundaren av Add Health Media, som är VD på Curus. Vi arbetar ständigt nära organisationer och föreningar för att stärka vårt sociala engagemang, ett arbete som tillsammans med hållbarhetsfrågor är mycket viktigt för oss. Bolaget har genom åren förstärkts, förändrats och förädlats men alltid förankrats i ursprunget och vår mission, att allt företaget gör ska öka människors kunskap kring medicin och hälsa.

Vi som jobbar på Add Health Media

Lisa Miksell

Nordic Sales & Marketing Director

Dennis Zirath

Nordic Key Account Manager

Alexandra Skogström

Nordic Key Account Manager

Jennie Wåge

Nordic Key Account Manager

Moa Järefäll

Head of Production (parental leave)

Rebecka Nyberg

Campaign Manager

Pontus Ström

Marketing Coordinator

Bengt Linder

Distribution, support and installations TV

Sofia Åkerlund

Editor in chief Praktisk Medicin

Pernilla Bloom

Editor in chief DOKTORN

Sara Östlund

HR, Office and Finance

Emma Ragnarsson

Sales and Project Manager Web, Product Owner (off duty)

Peter Oldebäck

Web Designer - Front End

Robert Österlind

Web Developer - Back End

Richard Österlind

Consultant Occident

Susanna Österlind

Head of Production

Erik Olsson Nyrén

Styrelseordförande Add Health Media

Jobba hos oss

Skulle du trivas på ett företag där initiativandan får leva och nyfikenheten får ta plats? Där hälsa och välbefinnande är nyckelord som driver verksamheten och där varje arbetsdag har ett tydligt syfte? Då är du välkommen att spontant söka dig till Add Health Media. Som arbetsgivare erbjuder vi våra anställda friskvårdsbidrag, goda pensionsavtal, hälso- och friskvård och en kreativ och motivationsdriven arbetsmiljö. Personkemin är viktig hos oss och vi vill att alla ska känna sig trygga och motiverade. Låter det som något för dig är du välkommen med en spontanansökan till oss.

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.