Okategoriserade

Över 1 miljon besökare på DOKTORN.com

2019/02/08

Under januari i år nådde en av landets i särklass största medicin- och hälsosajter över 1 miljon unika besökare och närmare 2 miljoner sidvisningar. De mest besökta temaartiklarna under perioden var magkatarr, tätt följt av klimakteriet och på tredje plats artikeln om feber.

Sajten som drivs av Add Health Media har funnits sedan 2008 och är idag en av de mest besökta när det kommer till att läsa om medicin, hälsa och välbefinnande.

–    Vi har sett en stabil ökning genom åren men det är ingenting som kommer av sig självt. Bakom framgången ligger en kombination av starka insatser inom redaktion och webbutveckling samt annonsförsäljning. Det är glädjande att se att det ger frukt och att vi når våra läsare, säger Anders Åker som är chefredaktör för DOKTORN.

Periodens mest lästa artiklar har varit magkatarr, klimakteriet, feber men även bihåleproblem och sömnbesvär placerar sig på topplistan.

–    Överlag säger det här en hel del om samhället, vi upplever stress i större utsträckning vilket jag menar är förklaringen till att många har problem med magen och sömnen. Samtidigt har klimakteriet varit mer på tapeten än någonsin vilket bland annat syns i nästa nummer av tidningen Doktorn där vi har stora numret om klimakteriet. Problem med bihålor är förknippat med förkylning och det är ju den tiden på året nu då vi ser en kraftig ökning av alla artiklar som rör förkylning och influensa, därför placerar sig också feber väldigt högt.

Add Health Media driver förutom Doktorn.com som riktar sig mot patient och allmänhet även Praktiskmedicin.se som vänder sig mot vårdpersonal. Även där märks en ökning av trafik.

–    Vi har nått rekord även på Praktisk Medicin och det vi med säkerhet kan säga är att vi ser att mycket av trafiken kommer från vårdens servrar. Många av de sajter som vänder sig mot vårdpersonal har ju det dilemmat att patienter besöker dessa men i vårt fall känner vi oss trygga med att det är just vårdpersonal som i stor utsträckning tar del av de diagnosunderlag och behandlingsöversikter som vi tillhandahåller via sajten.

Inom kort kommer en stor läsarundersökning som Add Health Media har genomfört i samarbete med ett oberoende externt analysföretag att släppas och som presentera ytterligare framgångssiffror.

–    Nästa vecka kommer vi att gå ut med de data vi har fått i vår första stora läsarundersökning men redan nu kan jag avslöja att vi har fått toppbetyg av våra läsare. Det gäller ju även den kontinuerliga webbundersökning som ligger på sajten där vi i snart 10 år har haft runt 96 procents trovärdighet och att cirka 94 procent hittar vad de söker. Med sådana här siffror och resultat är det alltid roligt att gå till jobbet men vi slappnar inte av för det utan fortsätter att stärka vår position för att bli Nordens ledande hälso- och medicinsajt, konstaterar Anders Åker.

För mer information:

Anders Åker, chefredaktör
[email protected], 0703 648 422

Samtliga sajter inom Add Health Media använder Google Analytics som mätverktyg för onlinetrafik. Doktorn.com och PraktiskMedicin.se återfinns även på SIS- och KIA-index.

Relaterade nyheter

Expressen TV och Di TV växer – nu i väntrummet i samarbete med Add Health Media

NU FINNS EXPRESSEN TV OCH DI TV HOS 450 VÅRDMOTTAGNINGAR  Expressen TV och Di TV sänds nu i väntrum hos 450 vård- och tandvårdsmottagningar genom…