Add Health Media

Nordisk expansion i sikte när Add Health Media växlar upp säljstyrkan

2022/09/08

Add Health Media (AHM) är den största medieaktören i Sverige som når både vårdpersonal och patienter. Nu växlar man upp säljstyrkan för att kunna fortsätta expandera på den nordiska marknaden. Sedan årsskiftet har man tillsatt en ny sälj- och marknadschef och så sent som i augusti anslöt även en till key account manager.

Add Health Media har flera starka varumärken i sin portfölj och genom sina medier når de både patienter och vårdpersonal. I slutet på maj förvärvades även Pharma Industry Publishing, med starka varumärken som Onkologi i Sverige och Neurologi i Sverige. Detta breddar portföljen och ökar möjligheterna för synergier och skapandet av nya tjänster. För att stärka sin position ytterligare på marknaden har AHM tillsatt nya tjänster i organisationen.

Jennie Wåge började som Nordisk Key Account Manager i mitten av augusti. Jennie har mångårig erfarenhet inom marknadsföring från olika branscher, inklusive läkemedelsbranschen. Hon har bland annat arbetat som Nordic Brand Manager på Walt Disney Co, samt ansvarat för ett antal olika varumärken hos Perrigo och nu senast Karo Pharma.

– Det är väldigt roligt och spännande att få ansluta till Add Health Media och vara en del av den expansiva fas som företaget befinner sig i. Min bakgrund inom marknadsföring och försäljning gör att jag kommer med ett brett perspektiv från både kund- och leverantörssidan. Nu är jag ivrig att få sätta mig in i våra kunders vardag och hitta lösningar på deras utmaningar, säger Jennie Wåge, Nordisk Key Account Manager på Add Health Media.

Förutom att utöka säljstyrkan har AHM också valt att ställa om organisatoriskt för att bibehålla hög servicenivå i takt med sin nordiska expansion. Lisa Miksell, tidigare nordisk KAM på företaget och med lång erfarenhet från läkemedelsindustrin, klev upp och axlade rollen som Nordic Sales & Marketing Director vid årsskiftet. Hennes uppgift är att hålla ihop och effektivisera försäljningen och framtida marknadsaktiviteter, men också att utveckla nya affärsmöjligheter.

– Vi har en stark vilja att ständigt vara i framkant och hitta nya produkter och tjänster som kan komplettera våra redan effektiva kommunikationskanaler. Där ser vi att Jennie är en perfekt match i vår tillväxtstrategi. Hennes förståelse för helhetsaffären kommer göra att hon kan fördjupa relationen med många av våra kunder och även utöka kundbasen, säger Lisa Miksell, Nordic Sales & Marketing Director på Add Health Media.

Add Health Media har vuxit mycket snabbt genom investeringar och digitalisering av utbildningar för läkare och även för patienter inom olika sjukdomsområden. Tillväxten har också drivits av läkemedelsföretagens önskan att nå hela Norden genom en aktör. AHM har sedan 2014 haft närvaro i hela Norden och siktar på att bli en dominerande aktör på den nordiska marknaden.

 

För mer information:

Lisa Miksell, Nordic Sales & Marketing Director på Add Health Media
[email protected], +46 701 44 54 24

Rikard Ekberg, CEO på Add Health Media
[email protected], +46 709 216 123

 

Om Add Health Media

Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin. I varumärket DOKTORN, som riktar sig till allmänhet och patient, ingår väntrums-TV samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com, som även inkluderar systersajter i Danmark, Finland och Norge. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktiskmedicin.se, ett beslutsstöd för vårdpersonal, samt producerar utbildningar för hälso- och sjukvårdspersonal i hela Norden.

 

 

Relaterade nyheter

Aftonbladet i samarbete med Add Health Media

Nu kan läsare av Aftonbladet ta del av expertsvar från Doktorn.com som publiceras i kvällstidningen varje onsdag. Satsningen är ett samarbete mellan redaktionen på Aftonbladet…

Nyheter

2017/03/08