Add Health Media

Knodd tar in 5,5 miljoner i nyemission – Add Health Media går in och investerar

2019/07/11

Digitala vårdgivaren Knodd tar in 5,5 miljoner kronor i en nyemission för att kunna hjälpa fler småbarnsföräldrar och vidare bygga framtidens barnhälso- och sjukvård. Med i familjen välkomnas bland andra Add Health Media, Lukas Brisman och Daniel Stensiö.

Knodd (https://www.knodd.se) lanserade sin digitala barnmottagning i november och är Sveriges första digitala vårdgivare som helt fokuserar på barnsjukvård med småbarnsföräldrar som målgrupp.

– Det är både ett av de patientsegment som har störst behov av hjälp, vars ärenden lämpar sig väl för digital vård, och där det finns möjlighet till stora samhällsekonomiska besparingar. Många föräldrar idag tvingas söka överkvalificerad vård på akuten med sina barn när tillgängligheten till trygg barnsjukvård tryter på annat håll, säger VD och medgrundare Jakob Hedlund.

Responsen sedan lansering har varit stark med extremt nöjda föräldrar och en god tillväxt i förhållande till det kapital man tidigare rest. Företaget tar nu in 5,5 miljoner kronor för att lägga i nästa växel. Förutom Add Health Media går bland andra affärsänglarna Lukas Brisman och Daniel Stensiö in.

– Tillsammans med våra nya ägare kan vi nu gasa på snabbare och hjälpa fler. Vi är väldigt glada att genom de nya ägarna få in stark kompetens och erfarenhet inom nyckelområden för vår verksamhet.

Till skillnad från många andra digitala vårdgivare har Knodd en modell som baserar sig på specialistutbildade barnsjuksköterskor snarare än läkare – en modell som både är gynnsam för skatteresurser och som möter småbarnsföräldrars behov på rätt nivå.

– Vi är övertygade om att digital vård kommer att avlasta den fysiska vården när den utförs på rätt sätt. Knodd möter barnen och föräldrarna på rätt vårdnivå och kan hantera majoriteten av alla som söker sig till dem och därmed undvika onödiga akutbesök, säger Anna Dalgaard, styrelsemedlem och delägare i Add Health Media.

Framåt siktar Knodd på att etablera sig som den självklara digitala vårdgivaren för småbarnsföräldrar och finnas i varje småbarnsförälders ficka, och menar på att detta bara är början på resan mot att bygga framtidens barnhälso- och sjukvård.

– Vi bygger en produkt som är anpassad för de behov som den moderna småbarnsföräldern har i relation till sitt barns hälsa. Vi grundades för att skänka trygghet i de många utmaningar som man kan stå inför som småbarnsförälder, och alla beslut vi tar och allt vi gör kretsar kring det. Det finns otroliga möjligheter inom vårt segment.

Kontakt:

Jakob Hedlund, VD Knodd
+46 (0) 707 294 640, [email protected]

Johan Bloom, Business Development Add Health Media
+46 (0) 733 648 490, [email protected]

Om Knodd
Knodd bygger framtidens barn- och familjevård för att skapa tryggare och mer personlig vård på sätt som sätter barnens och föräldrarnas behov i fokus. Det var när grundarna Jakob Hedlund och Josefine Svegborn, med bakgrund inom digital produktutveckling, träffade medgrundaren och barnläkaren Pontus Johansson som visionen om Knodd kom till.

Om Add Health Media
Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin och driver DOKTORN för allmänhet och patient där tidning, broschyrställ och väntrums-TV ingår samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktisktmedicin.se , ett beslutsstöd för vårdpersonal, och investerar i nya start-ups inom e-hälsa, såsom Doctrin, Mindler, Colivia (tidigare Nurse & Doc), Medicheck, Remisshjälpen, FindOut Diagnostic, ScientificMed, Picture My Life och Healthmakers.

Relaterade nyheter

Healthtechbolaget Belly Balance växer – Add Health Media går in och stärker upp

Belly Balance med dietisten Sofia Antonsson i spetsen har i tio års tid drivit utvecklingen av IBS-behandling i Sverige. Nu tar Belly Balance nästa steg…