Add Health Media

Schibsted miljoninvesterar i Add Health Media

2019/03/05

Add Health Media (AHM) tar in en investering på 20 miljoner från mediekoncernen Schibsted i ett led att ytterligare förstärka verksamheten och placera sig som den dominerande medieaktören inom medicin och hälsa. Investeringen placeras i e-hälsobolag i start up-fas samt bidrar till att öka räckvidd och stärka varumärkena DOKTORN och Praktisk Medicin.

AHM har gjort ett tiotal investeringar i hälsobolag i ett tidigt skede. Samtidigt har AHM en vinstdrivande medieverksamhet och står bakom en av Sveriges mest framgångsrika sajter för medicin och hälsa – Doktorn.com. Nu får bolaget in en investering från Schibsted, vilket gör att de kan öka investeringstakten ytterligare.

– Att kunna koppla Schibsteds mediers räckvidd till våra varumärken gör att vi kan ta stora kliv mot att bli dominerande inom hälsa och medicin. Schibsted når 6 miljoner svenskar per vecka vilket bidrar till att vi exempelvis kan nå majoriteten av viktiga patientgrupper med budskap och kunskap, säger Brodde Wetter, vd på AHM.

Verksamheten utgår idag från två ben; medieverksamhet samt investeringarna i startups kopplade till hälsosektorn, en struktur som också liknar Schibsteds. Schibsted kommer å andra sidan att kunna ge kraft åt existerande och kommande innehav inom AHM, genom marknadsföring och andra synergier som Schibstedkoncernen möjliggör, för utvecklingen av hela health tech-området.

– Både vi som jobbar på Add Health Media och vår styrelse har lång erfarenhet från e-hälsobranschen. Tillsammans med vår starka medieplattform har vi kunnat hjälpa entreprenörer att skala sin digitala affär. Med Schibsted i ryggen kommer vi att kunna accelerera företagens tillväxt betydligt, säger Johan Bloom, grundare och storägare i AHM.

Health tech har sedan en tid varit ett prioriterat område för Schibsted och bolaget har hittills investerat i digitala psykoterapi-tjänsten Ahum. Nu tar Schibsted Growth nästa steg i satsningen. I och med investeringen i Add Health Media knyter de till sig kompetens och samarbeten inom medier som enbart fokuserar på hälsa och medicin samt skapar synergier med de bolag som AHM redan investerat i.

– Hälsa är ett eftertraktat område att investera i, men det är också en av de mest komplexa branscherna att gå in i, då det krävs hög grad av specialistkompetens. Add Health Media är duktiga på att tidigt hitta lovande e-hälsostartups. Genom att investera i AHM förbättras våra förutsättningar att bli en ledande aktör inom området. AHM går generellt också in tidigare i bolag än vad Schibsted Growth gör, vilket betyder att vi kommer att kunna följa bolagen längre, säger Kajsa Gatenbeck, investment manager på Schibsted Growth.

För mer information:

Brodde Wetter, vd Add Health Media

[email protected], 0707-99 78 72

Johan Bloom, Business Development, Add Health Media AB

[email protected], 0733-64 84 90

Kajsa Gatenbeck, Investment Manager, Schibsted Growth

[email protected], 0722-13 18 16

Om Add Health Media

Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin och driver DOKTORN för allmänhet och patient där tidning, broschyrställ och väntrums-TV ingår samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktisktmedicin.se , ett beslutsstöd för vårdpersonal, och investerar i nya start-ups inom e-hälsa, såsom Doctrin, Mindler, Nurse & Doc, Medicheck, Remisshjälpen, FindOut Diagnostic, ScientificMed, Picture My Life och Healthmakers.

Relaterade nyheter

Knodd tar in 5,5 miljoner i nyemission – Add Health Media går in och investerar

Digitala vårdgivaren Knodd tar in 5,5 miljoner kronor i en nyemission för att kunna hjälpa fler småbarnsföräldrar och vidare bygga framtidens barnhälso- och sjukvård. Med…