Add Health Media

Add Health Media investerar i RemissHjälpen

2018/04/27

Egenremisser effektiviserar vården

Add Health Media investerar i e-hälsoföretaget RemissHjälpen som för patienter möjliggör att på ett smidigt sätt skriva egenremisser digitalt och säkert över hela Sverige. Detta kommer att möjliggöra att fler vårdgivare kan möta vårdgarantin.

I april investerade det snabbväxande hälsomedieföretaget Add Health Media i RemissHjälpen som har en säker digital plattform för patienter att på ett enkelt sätt skriva sin egen remiss, vid behov få support, information om tillgänglighet, kostnader, vårdgivarspecifik information och annan data som förenklar sökandeprocessen.

– Jag är mycket nöjd med att vi får Add Health Media som delägare eftersom de har kunskap och medier som når ut till våra kunder. Vi ser att det finns behov av att effektivisera remissförfarandet då det på många ställen i Sverige fortfarande finns uppenbara brister i förmågan att möta vårdgarantin. Det finns en stor potential i att förbättra och förenkla de vårdflöden som finns idag och vi får nu förutsättningarna att ta företaget till nästa nivå och fortsätta den positiva utvecklingen, säger Alexander Knezevic, ägare och VD för RemissHjälpen.

Därutöver arbetar företaget med utvecklingen av ett AI-system i avseende läkarskrivna remisser och hantering av remissflöden.

– Vi såg att RemissHjälpen ligger helt rätt i tiden för att underlätta för patienter att hamna rätt i vårdkedjan utan långa väntetider. Dessutom ser vi potential i att utveckla detta vidare så att även vårdens remisshantering effektiviseras. Med vårt breda kontaktnät och våra medier kan vi hjälpa till att nå ut snabbare, säger Johan Bloom, delägare och affärsutvecklare på Add Health Media.

Kontakt:
Johan Bloom, Development manager, Add Health Media AB
[email protected]
0733-64 84 90

Alexander Knezevic, VD, Remisshjälpen Sverige AB
[email protected]
0702-55 74 98

Relaterade nyheter

Succé för Sanofis patientutbildning om atopisk dermatit på Doktorn.com

Informativa filmer i syfte att utbilda patienterna kring hudsjukdomen atopisk dermatit. Det lade grunden till Doktorn.coms senaste satsning patientutbildningar och sedan kampanjstarten har över 1…

Digital

2022/06/23