Add Health Media

Praktisk Medicin lanserar utbildning om insulinbehandlad typ-2 diabetes

2020/11/23

Behovet av fortbildning för läkare är stor och Praktisk Medicin är en av Sveriges största plattformar för information och fortbildning för läkare och annan vårdpersonal. Nu lanseras flera nya utbildningar varav en fokuserar på insulinbehandlad typ-2 diabetes.

Praktisk Medicin besöks av 370 000 unika besökare varje månad där majoriteten är vårdpersonal. Många läkare använder utbildningsplattformen PM Academy där över 15 000 utbildningar har genomförts senaste två åren. Nu lanseras en utbildning inom insulinbehandlad typ-2 diabetes där PM Academy har samarbetat med professor Björn Eliasson, diabetesläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Diabetes är en folksjukdom vars behandling kräver att vi läkare är väl pålästa, behandling med insulin inte minst. Utbildningen på Praktisk Medicin är framtagen för att förmedla kunskap om ett fokuserat området på ett enkelt, inspirerande och effektivt sätt som kan passa in i läkarens stressiga vardag, säger professor Björn Eliasson.

Utbildningen är uppbyggd för att inspirera och motivera lärande genom att använda frågor och svar där läkaren utmanas med patientfall varvat med faktafrågor. Utbildningen har medvetet gjorts så att det bara ska ta cirka 10 minuter att genomföra men att kunskapsöverföringen blir effektiv när det blir interaktioner. Förutom digital utbildning produceras utbildningen i fysiska broschyrer som distribueras ut till ett stort antal vårdcentraler för att nå ännu fler läkare på sin arbetsplats.

Nyligen öppnade Praktisk Medicin upp utbildningsplattformar i hela Norden och statistik från Norge visar att intresset från vårdpersonal var över förväntan och hade fler genomförda utbildningar än Sverige.

– Läkarna som genomfört utbildningar fyller i enkäter efteråt och 85-95 procent anser att utbildningarna hjälpt dem i deras kliniska vardag och över 90 procent vill gärna göra fler utbildningar och rekommenderar dem till sina kollegor. Mer påläst vårdpersonal ökar patientsäkerheten i vården. Vi vet att läkare, sjuksköterskor och övrig vårdpersonal står inför en stressig höst och har därför anpassat och tagit fram dessa utbildningar som har hög kvalitet samtidigt som de kan genomföras på kort tid, säger Johan Bloom, redaktör för Praktisk Medicin.

Klicka här för att komma till utbildningen.

För mer information:

Johan Bloom, redaktör Praktisk Medicin

[email protected], 0733-64 84 90

Utbildningen inom insulinbehandlad typ-2 diabetes har fått ett oberoende ekonomiskt stöd från läkemedelsföretaget Sanofi.

Relaterade nyheter

Praktisk Medicin lanserar kunskapstest inom HIV

HIV-infekterade testas för sent Förvånansvärt många HIV-infekterade i Sverige testas inte i tid. Sen diagnos innebär större lidande för individen, ökad risk för att infektionen…