Add Health Media

Praktisk Medicin lanserar utbildning om anemi

2020/11/20

Behovet av fortbildning för läkare är stor och Praktisk Medicin är en av Sveriges största plattformar för information och fortbildning för läkare och annan vårdpersonal. Nu lanseras flera nya utbildningar under hösten varav en kommer att fokusera på anemi.

PraktiskMedicin.se besöks av 370 000 unika besökare varje månad varav majoriteten är vårdpersonal. Många läkare använder utbildningsplattformen PM Academy där över 15 000 utbildningar har genomförts senaste två åren. Nu lanseras utbildning inom anemi där PM Academy har samarbetat med biträdande överläkare Christian Kjellander på medicinkliniken, St Görans sjukhus.

– Patienter med anemi är en vanlig patientgrupp och därför är det viktigt att den senaste rönen sprids till läkarkåren. Praktisk Medicins nya utbildning inom anemi ger läkarna viktig information som jag tror många inte känner till idag, säger Christian Kjellander.

Utbildningen är uppbyggd för att inspirera och motivera lärande genom att använda frågor och svar där läkaren utmanas med patientfall varvat med faktafrågor. Utbildningen har medvetet gjorts så att det bara ska ta cirka 10 minuter att genomföra men att kunskapsöverföringen blir effektiv när det blir interaktioner.

Nyligen öppnade Praktisk Medicin upp utbildningsplattformar i hela Norden och statistik från Norge visar att intresset från vårdpersonal var över förväntan och hade fler genomförda utbildningar än Sverige.

– Läkarna som genomfört utbildningar fyller i enkäter efteråt och 85-95 procent anser att utbildningarna hjälpt dem i deras kliniska vardag och över 90 procent vill gärna göra fler utbildningar och rekommenderar dem till sina kollegor. Mer påläst vårdpersonal ökar patientsäkerheten i vården. Vi vet att läkare, sjuksköterskor och övrig vårdpersonal står inför en stressig höst och har därför anpassat och tagit fram dessa utbildningar som har hög kvalitet samtidigt som de kan genomföras på kort tid, säger Johan Bloom, redaktör för Praktisk Medicin.

Klicka här för att komma till utbildningen. 

För mer information:

Johan Bloom, redaktör Praktisk Medicin

[email protected], 0733-64 84 90

Utbildningen inom anemi har fått ett oberoende ekonomiskt stöd från Vifor Pharma.

Relaterade nyheter

Praktisk Medicin lanserar kunskapstest inom pneumoni

Alltför många personer i världen dör av pneumoni. I Europa är pneumoni den ledande orsaken till död orsakad av infektioner och var femte timme dör…

Digital

2018/09/18

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.