Digital

Praktisk Medicin lanserar kunskapstest inom pneumoni

2018/09/18

Alltför många personer i världen dör av pneumoni. I Europa är pneumoni den ledande orsaken till död orsakad av infektioner och var femte timme dör någon i Sverige av pneumoni. För att öka kunskapen kring sjukdomen finns nu en ny utbildning på PraktiskMedicin.se, inom just pneumoni.

För att lyfta medvetenheten och kunskapsnivån inom primärvården producerar Add Health Media AB kunskapstester inom olika områden, på PraktiskMedicin.se. Den senaste utbildningen handlar i första hand om samhällsförvärvad pneumoni och dess komplikationer samt möjliga förebyggande åtgärder. Utbildningen består av 8 korta frågor där vissa inkluderar patientfall. Erik Backhaus, överläkare vid Infektionskliniken i Skövde, har medverkat i framtagandet och faktagranskat utbildningen.

Cirka 1 person av 100 insjuknar årligen i pneumoni. Incidensen är högst för äldre personer, men även ganska hög för små barn. Pneumokocker är den vanligaste orsaken till pneumoni och den viktigaste orsaken till allvarlig sjukdom och död. Pneumokockerna har goda förutsättningar att orsaka luftvägsinfektion i samband med pågående virusinfektion som skadat slemhinnorna och lett till slembildning, t.ex. vid en förkylning eller influensa.

Utbildningen är producerad av Praktisk Medicin som ägs av Add Health Media AB och har fått ekonomiskt stöd från Pfizer AB. Se alla utbildningar på www.academy.praktiskmedicin.se

För mer information vänligen kontakta:

Pernilla Bloom, chefredaktör för Praktisk Medicin, [email protected], 0733-648 497

Add Health Media (AHM) är Nordens ledande mediehus inom medicin, hälsa och välbefinnande och driver DOKTORN för allmänhet och patient där tidning, broschyrställ och väntrums-TV ingår samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com. AHM driver även Praktisk Medicin, ett beslutsstöd för vårdpersonal och www.PraktiskMedicin.se har över 170 000 unika besökare per månad. AHM investerar dessutom i nya start-up bolag inom life science.

Relaterade nyheter

Migränpatienter får inte den hjälp de behöver

En enkätundersökning där närmare 20 000 migränpatienter deltog visade att bara 7 procent av de med svår migrän har kontinuerlig kontakt med neurolog. Det är…