Add Health Media

Ny utbildning från Praktisk Medicin ska öka läkarnas kunskap inom allergi och astma

2020/11/30

Praktisk Medicin är en av Sveriges största plattformar för information och fortbildning för läkare och annan vårdpersonal. Under hösten har flera nya utbildningar lanserats, varav den senaste fokuserar på allergi och astma och syftar till att ge läkarna ökad kunskap vid diagnostik.

PraktiskMedicin.se besöks av 370 000 unika besökare varje månad varav majoriteten är vårdpersonal. Många läkare använder utbildningsplattformen PM Academy där över 15 000 utbildningar har genomförts de senaste två åren. Nu utökas utbudet med ännu en utbildning, den här gången inom allergi och astma där PM Academy har samarbetat med barn- och ungdomsallergologen Magnus Borres på Akademiska Barnsjukhuset, Uppsala. Utbildningen består av sju frågor och svar som testar läkarens kliniska kunskap inom terapiområdet.

– Patienter med allergi och astma är en vanlig patientgrupp och därför är det viktigt att de senaste rönen sprids till läkarkåren. Många är allergiska idag och ofta är det svårt att veta vad den underliggande orsaken till besvären är. Nya allergitester har utvecklats de senaste åren, så kallade allergena komponenter som gör att man kan bättre särskilja allvarlig allergi från korsreaktioner. Praktisk Medicins nya utbildning inom allergi och astma ger läkarna viktig information som jag tror många inte känner till idag, säger Magnus Borres.

Samtliga utbildningar från PM Academy är uppbyggda för att inspirera och motivera lärande genom frågor och svar kopplat till patientfall varvat med faktafrågor.

– Vi vet att läkare, sjuksköterskor och övrig vårdpersonal har en stressig vinter framför sig och har därför anpassat och tagit fram dessa utbildningar som håller hög kvalitet, har en pedagogisk struktur och som samtidigt kan genomföras på kort tid. Vi ser också i enkätundersökningar att 85-95 procent av läkarna anser att utbildningarna hjälpt dem i deras kliniska vardag och över 90 procent vill gärna göra fler utbildningar och rekommenderar dem till sina kollegor, säger Johan Bloom, redaktör för Praktisk Medicin.

Nyligen lanserades PM Academy även i de övriga nordiska länderna, vilket ger hela Nordens läkare och vårdpersonal tillgång till professionella utbildningar som är kvalitetsgranskade av experter.

Klicka här för att komma till utbildningen om allergi och astma.

För mer information:

Johan Bloom, redaktör Praktisk Medicin
[email protected], 0733-64 84 90

Utbildningen inom allergi har fått ett oberoende ekonomiskt stöd från Thermo Fisher Scientific.

Relaterade nyheter

Ny utbildning om axial spondylartrit ska stärka läkarnas kunskap om sjukdomen

Under initiativet PM Academy lanserar Praktisk Medicin kontinuerligt utbildningar framtagna för läkare och annan vårdpersonal. Nu lanseras en utbildning om axial spondylatrtit, som tillgängliggörs både…

News

2022/04/27

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.