Add Health Media

Läkaren Sofia Åkerlund blir ny chefredaktör för PM

2021/03/02

PraktiskMedicin.se (PM), som är en av Sveriges mest välbesökta webbsidor för läkare, får ny chefredaktör. PM har sedan 1976 utbildat och stöttat läkare med information om hur de kan behandla sina patienter och idag finns 1 000 behandlingsöversikter och flertalet utbildningar för läkare.

Sofia Åkerlund är legitimerad läkare och har jobbat som ST-läkare inom dermatologi i Region Jönköping. Hon har också studerat psykologi på Karolinska Institutet och forskat inom kardiologi och fysiologi på Duke University, North Carolina. Sofia tar över efter internmedicinaren Jessica Frykstedt.

– Jag ser fram emot att få sprida kunskap och göra det enkelt för läkare att hitta kunskapen när de behöver den. Fokus framåt kommer att vara att stärka läkarteamet samt skapa fler interaktiva utbildningar som vi sett är väldigt populära, säger läkaren Sofia Åkerlund, chefredaktör Praktisk Medicin.

PM har utvecklats och har idag 370 000 unika besökare i månaden. En stor andel av de läkare som använder PM besökare den dagligen som stöd i sitt kliniska arbete.

– Jag är mycket glad att Sofia valt att arbeta med oss för att fortsätta utveckla PM både i Sverige, men även våra nordiska utbildningar som har fått mycket positiv respons från läkarna i våra nordiska grannländer, säger Johan Bloom, VD på Add Health Media.

1976 skapade allmänläkaren Bertil Flöistrup boken PM Praktisk Medicin. Senare på 1990-talet tog allmänläkarna Mikael Sahlqvist, Lars-Olof Medin och Olle Lyngstam över och har uppdaterat och byggt på både boken och startat hemsidan PraktiskMedicin.se. Från 2017 har Add Health Media tagit över stafettpinnen för att fortsätta utveckla och uppdatera Praktisk Medicin. PM boken 2021 är den 29:e upplagan sedan 1976.

Kontakt

Sofia Åkerlund, chefredaktör Praktisk Medicin
[email protected], 0702-20 53 88

Johan Bloom, VD Add Health Media
[email protected], 0733-64 84 90

Relaterade nyheter

Chefredaktören har ordet - skriver ledaren i Djurbibeln

Vi  är glada att vår chefredaktör Anders Åker har blivit tillfrågad att skriva ledaren i Aftonbladets bilaga Djurbibeln som gavs ut den tjugonde juni i…

DOKTORN

2018/06/20