Digitala byrån

Ny kunskapsspridande sajt åt Allergan

2018/08/07

Allergan är ett globalt läkemedelsföretag med verksamhet i över 100 länder. Allergan utvecklar, producerar och säljer läkemedel och andra produkter inom bland annat ögonvård, urologi, centrala nervsystemet och medicinsk estetik.

Ett av Allergans mest välkända läkemedel är Botox. De flesta av oss förknippar kanske Botox främst med skönhetsbehandlingar, men Botox är ett läkemedel med många olika användningsområden. Bland annat kan patienter med kronisk migrän få behandling med Botox.

Vi fick i uppdrag att ta fram en ny sajt för just personer som lider av kronisk migrän. Målet med sajten är både att sprida kunskap om olika behandlingsformer, underlätta för patienten att få behandling men också förmedla en känsla av hopp.

På sajten finns såväl information som olika verktyg, till exempel migräntestet och en huvudvärkskalender. Det finns också hjälp för att enkelt hitta rätt läkare.

Allergan har begreppet livskvalitet som en vägvisare för att inspirera företaget och guida dem i allt de gör.

Förbättrad livskvalitet är också något många patienter med kronisk migrän drömmer om. Detta är något vi har tagit fasta på utformningen av sajten och målet bättre livskvalitet har fått vara vägvisande i val av film, copy, bilder och struktur.

Resultatet blev en modern sajt med film på startsidan, en användarvänlig struktur och full responsivitet.

Så här fint blev det: http://kroniskmigran.se/

Grattis till Allergan och teamet bakom lanseringen!

Relaterade nyheter

Ny företagssajt åt Perimed

Perimed är ett svenskt medicintekniskt företag med huvudkontor i Stockholm och en global närvaro med dotterbolag i USA, Kina, Frankrike, Tyskland och Italien. Perimed utvecklar,…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.