Add Health Media

Stort intresse för PAH-utbildning på PraktiskMedicin.se

2020/08/24

På bara några veckor genomförde över 200 läkare en ny utbildningar inom pulmonell arteriell hypertension (PAH). Av alla tidigare utbildningar så har PAH-utbildningen fått högst andel läkare som uppger att de lärt sig något nytt.

Hela 96 % ansåg att de lärde sig något nytt mot ett snitt på ca 90 %.

– Vi ser att många svarar fel på kontrollfrågorna, vilket triggar läkarna till att ta till sig den korrekta information i efterföljande svar. PAH-utbildningen har verkligen varit lyckad med många genomförda utbildningar på kort tid och högt betyg på utbildningen, säger Johan Bloom, redaktör på Praktisk Medicin.

Av de läkare som genomfört utbildningen är 60 % allmänmedicinare
och 40 % annan specialitet. Utbildningen riktar sig mot vårdpersonal i Sverige och är faktagranskad av Björn Kornhall, hjärtspecialist och överläkare, Skånes Universitetssjukhus, Lund

PraktiskMedicin.se besöks av 370 000 unika besökare varje månad och har blivit en av Sveriges största plattformar för vårdpersonal att hämta information och få utbildningar. Många läkare använder utbildningsplattformen PM Academy där över 15 000 utbildningar har genomförts senaste två åren. Add Health Media har verksamhet i samtliga nordiska länder mot såväl patient som vårdpersonal.

– Utbildningen är uppbyggd för att inspirera och motivera lärande genom att använda frågor och svar där läkaren utmanas med patientfall varvat med faktafrågor. Utbildningen har medvetet gjorts så att det bara ska ta cirka 10 minuter att genomföra men att kunskapsöverföringen blir effektiv när det blir interaktioner, säger Johan Bloom.

Här hittar du utbildningen för PAH.
För mer information:

Vill du veta mer om hur du kan bygga en liknande högkvalitativ utbildning riktad till läkare och annan vårdpersonal? Varmt välkommen att kontakta Rikard Ekberg, partner och Nordisk KAM.

[email protected], +46 709 216 123

Relaterade nyheter

Birgit Norlin ny representant för Add Health Media i vården

Birgit Norlin blir ny representant för Add Health Media i vårdmiljö. Som en av höstens två nya rekryteringar kommer Birgit Norlin representera de starka tjänster…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.