Personal

Specialistläkaren Rebecka Kaplan Sturk blir tillförordnad chefredaktör för PM

2021/09/27

PraktiskMedicin.se (PM), som är en av Sveriges mest välbesökta webbsidor för läkare, får ny tillförordnad chefredaktör. PM har sedan 1976 utbildat och stöttat läkare med information om hur de kan behandla sina patienter och idag finns 1 000 behandlingsöversikter och flertalet utbildningar för läkare.

Rebecka Kaplan Sturk är specialist inom obstetrik/gynekologi och undervisar på Karolinska Institutet och Sophiahemmets Högskola i Stockholm. Hon har även erfarenhet från flera olika typer av skribentuppdrag och ingår sedan tidigare i expertteamet av granskande läkare för PM. Rebecka kliver in i rollen som chefredaktör under tiden ordinarie chefredaktör Sofia Åkerlund är på föräldraledighet.

– Jag ser mycket fram emot att ta mig an uppdraget. Mitt främsta fokus kommer vara att uppdatera alla behandlingsöversikter så att vi kan fortsätta göra det enkelt för läkare att hitta kunskapen när de behöver den, säger specialistläkaren Rebecka Kaplan Sturk, specialist i gynekologi/obstetrik och tf. chefredaktör för Praktisk Medicin.

PM har utvecklats och har idag 370 000 unika besökare i månaden. En stor andel av de läkare som använder PM besökare den dagligen som stöd i sitt kliniska arbete.

– I Rebecka får vi en mycket erfaren och kompetent resurs. Redan i dag är hon en av våra granskande läkare för PM så det känns extra roligt att hon vill fördjupa sitt engagemang och vara med och bidra till vår fortsatta utveckling, säger Rikard Ekberg, COO på Add Health Media.

1976 skapade allmänläkaren Bertil Flöistrup boken PM Praktisk Medicin. Senare på 1990-talet tog allmänläkarna Mikael Sahlqvist, Lars-Olof Medin och Olle Lyngstam över och har uppdaterat och byggt på både boken och startat hemsidan PraktiskMedicin.se. Från 2017 har Add Health Media tagit över stafettpinnen för att fortsätta utveckla och uppdatera Praktisk Medicin. PM boken 2021 är den 29:e upplagan sedan 1976.

Kontakt
Rebecka Kaplan Sturk, specialist i gynekologi/obstetrik och tf. chefredaktör Praktisk Medicin
[email protected], 0705-44 53 64

Rikard Ekberg, COO Add Health Media
[email protected], 0709-21 61 23

Relaterade nyheter

Add Health Media förvärvar digital kommunikationsbyrå

Add Health Media, som i dagarna tog in en mångmiljoninvestering från Schibstedkoncernen, förvärvar den digitala kommunikations-verksamheten från Occident AB. Därmed stärks tjänsteutbudet kring medicin, hälsa…