DOKTORN

ORVESTO: Tidningen Doktorn fortsatt stark i Sveriges väntrum

2018/06/19

Landets enda renodlade väntrumstidning är fortsatt populär hos besökarna i väntrummen och ökar enligt siffror från Orvesto1. Åtta av tio av de som ser Doktorn i ett väntrum tar även upp och läser tidningen2.

Siffrorna från Orvesto visar att ryktet om att print är dött är starkt överdrivet. För oss är det glädjande att tidningen Doktorn ökar och ett kvitto på att den är ett perfekt medie för väntrums-miljön ute i landet. Det är även positivt ur annonsörssynpunkt eftersom man bevisligen fortsatt tryggt kan inkludera våra printprodukter i sin mediaplanering, säger Anders Åker, chefredaktör.

Doktorn finns representerad i väntrummen i form av broschyrställ, väntrums-tv och tidning. Tidningen utkommer med fyra nummer per år med en upplaga på 100 000 exemplar. I Doktorn ingår även landets största privata medicin- och hälsosajt, Doktorn.com.

I egenskap av chefredaktör jobbar jag kontinuerligt med synergier både internt och externt mellan våra plattformar och med att vi ska finnas på rätt plats, vid rätt tillfälle och för rätt person. Vi söker visserligen mycket information digitalt men de nya mätningarna från Orvesto visar att det tryckta mediet är fortsatt populärt.

Populariteten bekräftas i en undersökning där det visade sig att över 80 procent som ser tidningen Doktorn även läser eller tittar i tidningen och att fyra av tio som uppmärksammar broschyrstället läser eller tittar i någon broschyr.

I ett föränderligt medielandskap gäller det att inte gå för fort fram och göra alltför hastiga förändringar utan att våga stå bakom, och med siffror backa upp de plattformar vi har och vi är stolta över att samtliga plattformar kan visa på ett starkt och progressivt resultat, avslutar Anders Åker.

Tidningen Doktorn är gratis för besökaren att läsa och ta med sig hem och kostnadsfri för mottagningarna att dela ut. Tidningen finanserias via annonser och redaktionen består av oberoende medicinska journalister, skribenter och frilansskribenter och innehåller en blandning av aktuella nyheter, personporträtt, inspiration och faktabaserade medicinska artiklar.

Läs senaste numret av DOKTORN digitalt genom att klicka på bilden eller klicka här.

För mer information:

Anders Åker, chefredaktör
[email protected], 0703-648 42

  1. Orvesto 2017:3 Räckviddsökning cirka 4,8 procent från 62 000 till 65 000 i senaste mätningen.
  2. Undersökning via webbenkät på plattformen Cint Juni 2018. Totalt 321 intervjuer sammanställda av oberoende extern part.

Tidningen Doktorn produceras och distribueras av Add Health Media AB. Add Health Media (AHM) är Nordens ledande mediehus inom medicin, hälsa och välbefinnande och driver DOKTORN för allmänhet och patient där tidning, broschyrställ väntrums-TV ingår samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com. AHM driver även Praktisk Medicin, ett beslutsstöd för vårdpersonal samt investerar i nya start-up bolag inom life science.

Relaterade nyheter

IBS-testet – ny succékampanj från DOKTORN

Efter succén med Migräntestet har DOKTORN nu lanserat IBS-testet som den inledande veckan hade över 60 000 besök. Genom Schibsteds nätverk når kampanjen 8 miljoner…

DOKTORN

2019/12/23