DOKTORN

DOKTORN närvarar på Världscancerdagen 2020

2020/01/30

När Nätverket mot Cancer anordnar årets upplaga av Världscancerdagen på Sheraton Hotel i centrala Stockholm finns DOKTORN representerad på plats. Chefredaktör Anders Åker är moderator för dagens spännande program som även kommer att sändas i SVT. I lokalerna hittar besökarna även väntrums-tv och tidningen.

Världscancerdagen går av stapeln den 4 februari. Som mediapartner upplåter DOKTORN medieutrymme och har även väntrums-tv på plats där man bland annat kan ta del av programmet digitalt. Tillsammans med väntrums-tv återfinns även den populära väntrumstidningen.

Nytt för i år är att chefredaktör Anders Åker är moderator för dagen. Ett fyrtiotal patientföreträdare, vårdrepresentanter samt tjänstemän och politiker på såväl regional som riksdagsnivå kommer att närvara, däribland nuvarande socialministern Lena Hallengren (S) samt tidigare socialminister Göran Hägglund (KD).

– Det är ett gediget program med många högaktuella och viktiga punkter som kommer att tas upp så jag ser fram emot att guida inte bara publiken utan även tv-tittarna genom dagen eftersom SVT Forum glädjande nog ser att det är så pass intressant att man nu valt att sända Världscancerdagen, säger Anders Åker.

Detta är tredje tillfället Add Health Media, som driver DOKTORN, står som mediapartner till Nätverket mot Cancer.

– Att vara mediapartner åt organisationer och förbund är strategiskt viktigt för oss som arbetar med medicin och hälsa. Nytt för i år är att vi har en dedikerad chefredaktör för tidningen medan jag tar ett helhetsansvar för hela Norden, där vi faktiskt även finns digitalt i Norge, Finland och Danmark samt för vår Väntrums-TV-satsning och inte minst våra strategiska samarbeten. Den här typen av partnerskap blir viktigt för att vi ser behovet av att lyfta frågor inom flera olika terapiområden och att man då gör det gemensamt.

I det strategiska och praktiska arbetet med att vara mediapartner åt Nätverket mot cancer har Add Health Media jobbat i nära samråd med PR-byrån RMP som har långvarig erfarenhet av att jobba med medicin och hälsa.

– Tillsammans har vi hittat gemensamma beröringspunkter och det visar också på styrkan när bolag inom samma sfär hittar synergier och möjligheter. Nu ser vi verkligen fram emot Världscancerdagen och att låta de frågor som står på agendan få ta plats, avslutar Anders Åker.

Världscancerdagen på Sheraton Hotel sänds live på Nätverket mot Cancers Facebook-sida och på SVT. Här kan du se hela agendan för dagen.

För mer information:

Anders Åker, chefredaktör DOKTORN
[email protected], 0703-64 84 22

Relaterade nyheter

Stramas utbildning kring antibiotika ger resultat

En enkätundersökning med 384 läkare via PraktiskMedicin.se tyder på att utbildning med Strama leder till att fler läkare resonerar rätt kring användning av CRP vid…