Add Health Media

Add Health Media förvärvar Sveriges största förskrivnings-app

2023/04/04

Över 25 000 läkare använder appen e-Förskrivning för att förskriva läkemedel. Nu förvärvas Health Amplify AB, bolaget bakom appen, av investmentbolaget Curus. Förvärvet sker via deras dotterbolag Add Health Media.
– e-Förskrivning är ett utmärkt komplement till våra befintliga tjänster för sjukvårdspersonal, säger Rikard Ekberg, VD på Add Health Media.

Med över 60 procent av läkarkåren uppkopplad är e-Förskrivning Sveriges största förskrivningsplattform. Tjänsten är en applikation som gör det möjligt att skriva elektroniska recept på läkemedel och hjälpmedel direkt i mobilen. Appen riktar sig till läkare, tandläkare, barnmorskor och sjuksköterskor med förskrivningsrätt.

Add Health Media ser synergier med sina andra digitala plattformar.

– Via vår webbplats PraktiskMedicin.se når vi större delen av läkarkåren och nu kan vi erbjuda e-Förskrivning till dem. Samtidigt vill vi använda våra gedigna kunskaper inom digital utveckling, utbildning och datahantering för att utveckla e-Förskrivning ytterligare, säger Rikard Ekberg, VD på Add Health Media.

e-Förskrivning har utvecklats av läkaren och entreprenören Daniel Wänn, som är VD och grundare av Health Amplify. Han såg behovet av en lättanvänd mobilapp för att snabbt kunna förskriva läkemedel med bibehållen säkerhet även när man inte är på sin ordinarie arbetsplats.

– Enkelhet och mobilitet har varit de viktigaste framgångsfaktorerna. Tack vare att läkare har rekommenderat appen till varandra har e-Förskrivning tagit marknadsandelar organiskt utan nämnvärd marknadsföring. Curus och Add Health Media är helt rätt för att utveckla tjänsten vidare, säger Daniel Wänn.

Curus är ett investmentbolag som fokuserar på att utveckla framtidens vård. Företaget har investerat i över 25 tillväxtbolag inom e-hälsa sedan 2016 och förvärvar lönsamma bolag inom hälsoområdet som kan utvecklas vidare.

– e-Förskrivning är ett utmärkt komplement till vår portfölj inom digital hälsa och passar väl in i vår strategi att bygga framtidens vård, där det ska vara enkelt och smidigt för vårdpersonal att kunna bedriva sitt arbete oavsett var de befinner sig, säger Erik Olsson Nyrén, som också är styrelseordförande för Add Health Media. Vården kommer i större utsträckning att skötas i hemmen och då behövs digitala tjänster som är mobila, enkla och säkra.

För mer information
Rikard Ekberg, VD, Add Health Media
[email protected], 070–921 61 23

Erik Olsson Nyrén, Investment manager Curus, styrelseordförande Add Health Media
[email protected], 070–837 73 54

Relaterade nyheter

Add Health Media investerar i förebyggande vård

Region Stockholm satsar 30 miljoner på förebyggande vård. Region Stockholm har fattat ett unikt beslut om en ny, långsiktig friskvårdssatsning för att förebygga kroniska folkhälsosjukdomar som…